Københavns Kommunes logo

Portrayal of Guilt (US) + Müscle Wörship (US) + Demersal

De to amerikanske bands drager på turné og stopper i den forbindelse i København med deres hardcore/screamo! Koncerten præsenteres i samarbejde med UnderWerket.

Portrayal of Guilt

Portrayal of Guilt har gennemgået et par forskellige versioner af sig selv, siden de blev dannet i 2017, men en ting kvartetten aldrig har undværet, er mørket. De har berørt black og industrial men kerneelementerne er hardcore og screamo.

Portrayal of Guilt er endnu et offer for Covid-pandemien, og havde planlagt en tour i 2020 med deres debutalbum ”Let Pain Be Your Guide” i rygsækken. Når de rammer Europa til foråret, bliver det numre fra alle tre albums - den førnævnte debut plus ”We Are Always Alone” og ”Christfucker” fra 2021.

Lige så velspillende de er i studiet, lige så vilde er de live. Portrayal of Guilt bringer kampånden til Basement, når de endelig kommer tilbage til Danmark!

Müscle Wörship

Müscle Wörship er et psykedelisk post-punk band dannet i 2009 af Sean Bergman med de originale medlemmer Billy Ning og Nathan Wilder. I 2010 udgav de deres første selvbetitlede EP og en 7" med titlen "Psychonaut's Prayer" i 2011. Efter at have finpudset deres lyd over adskillige amerikanske turnéer, udgav de "Müscle Wörship" deres første fuldlængde LP, som udkom i 2013.

To år senere gik de hvert til sit, men i 2016 fortsatte Sean Bergman med de nuværende medlemmer, Pete Biasi og Giovanni Stimamiglio. Med fornyet momentum begyndte de tre at skrive og indspille nye sange, lige som pandemien ramte. Fast besluttet på at færdiggøre deres kommende album, så snart grænserne åbnede i 2022, fløj de til Europa for at fuldføre det, de startede. 2023 er året hvor bandet udgiver ny musik og drager på turné med Portrayal of Guilt.

Demersal

Demersal er et hardcore screamo band fra Odense, København og Aarhus, som forholder sig til sorg, frustration og meningsløshed gennem aggressiv performance. Musikken bevæger sig mellem kaotisk, ekspressiv hardcore og postrockede, melankolske passager, hvor teksterne formidles gennem vokaler, der både fremstår stærke og skrøbelige på samme tid. Demersals fokus hviler på de ureflekterede følelser, hvilket bl.a. kommer til udtryk gennem deres kompromisløse og eksplosive live optrædener, som udtrykker en vekslen mellem umiddelbar og insisterende aggressivitet og inderlighed.

Mellem udgivelsen af deres debut-EP, ’To mend a yellow wound’, i 2017 og deres debut-LP, ’Less’, i 2020, har de turneret rundt i Europa flere gange sammen med bands som Hexis, Telos, O, Regarding Ambiguity, Puke Wolf og Omsorg, foruden at spille på flere danske festivaler som Uhørt, A Colossal Weekend og Ilter Festival. De har sidenhen udgivet en split med Regarding Ambiguity (Juni 2021), deres anden EP, 'Death Routines' (september 2021) og en split med finske Letterbombs, Colombianske Vientre og Malaysiske Piet Onthel (maj 2022).

Kontakt

Basement

Enghavevej 42

1674 København V
Del med