In Residency: Connected Matter

"We Run Together Through The Virtual Quarries" er titlen på den tre-dages udstilling af Connected Matter. Performances, installationer, talks, livemusik og DJ sets udforsker temaerne minedrift, udvinding og deres links til den digitale verden.

We Run Together Through The Virtual Quarries

Senkapitalismens udvindingsmekanismer manifesterer sig i den globale transformation af rum og forskydning af stof. Territorier og historier udgraves, hvilket giver anledning til underverdenens rum såsom stenbrud, huler, huller og tunneler, der breder sig nedenunder byer. Disse underverdener, gennemsyret af mytiske fortællinger, er parallelt med vores digitale eksistens inden for det moderne samfunds "hule", hvor vi påtager os rollerne som digitale arbejdere i vores personlige grotter.

Kunstnere, teoretikere, designere og innovatører opfordres til at udforske disse skyggefulde underverdener, hvor teknologisk dominans sameksisterer med potentialet for alternative verdener, utopiske fortællinger og mytiske væsener. Ved at omfavne den dobbelte hules natur - som både et rum af tvang og et område af muligheder - giver det anledning til en refleksion over det indviklede samspil mellem materiale og digital ekstraktivisme. For den komplette oplevelse inviterer Connected Matter dig til at udforske udstillingens hjemmeside.

Program

  • Chapter 1: Descending into the depths, they excavated treasures from the soil. 

Onsdag den 29. maj kl. 17-19: Fernisering (gratis entre)

Onsdag den 29. maj kl. 17:45-22: The Dinner (begrænset billetter se hjemmeside for mere info)

  • Chapter 2: From shadows emerged forms.

Torsdag den 30. maj kl. 15-18: Udstillingen er åben (gratis entré)

Fredag den 31. maj kl. 17-19: Talk + Udstillingen er åben (gratis entré) 

  • Chapter 3: Crafting a new Underworld.

Fredag den 31. maj kl. 21-02: Closing Party med livemusik, performance og DJs. , and DJ sets. Køb billet her. 

De deltagende kunstnere

Huntrezz Janos, Io Florentin Rosendalh, Nanna Elvin Hansen, Sascha Tier Olsen (Mschyen), Hannah Coffey, Gabriella Gormley, Barly Tshibanda, Klara Lopez, Inès Cherifi, Niels Dawartz (Connected Matter),  Gadutra, Neu Verboten, Syqlone,  Juliet S. Raczkowski.

Yderligere info

Eventet bliver video- og fotodokumenteret. Projektet er støttet af Culture Moves Europe, Snabslanten og Vesterbro Lokaludvalg via Pitch Please. 

Om Basement Residency

Basement åbner i foråret og sommeren 2024 dørene for en række residencies for fremadstormende kunstnere. I løbet af deres ophold får kunstnerne mulighed for at eksperimentere, udvikle nye værker og udforske alternative kunstneriske formater. Basement fungerer som en platform, hvor kreativitet kan udfolde sig frit, og hvor kunstnere kan dele deres arbejde med et nysgerrigt publikum. I løbet af hvert recidency får publikum mulighed for at deltage i en bred vifte af kunstneriske oplevelser, herunder workshops, paneldebatter og udstillinger.

Kontakt

Basement

Enghavevej 42

1674 København
Del med