In Residency: Bug Basement

En kollektiv performativ installation om den klistrede, besværlige og nogle gange enormt langsomme og labyrintiske kunstneriske arbejdsproces.

BUG BASEMENT

BUG BASEMENT er et koreografisk indgreb i Basements arkitektur, hvor kunstnerkollektivet BUG LAB inviterer publikum ind i et analogt computerspil fuld af små finurlige BUGS. Med labyrinten som prisme undersøger installationen, hvordan det moderne menneske forholder sig til sig selv og de udfordringer - BUGS - der hører livet til.

BUG BASEMENT er et autobiografisk værk, som bruger materialet fra et teamcoachforløb  samt fra de fem deltagende kunstneres praksisser. 

Udstillingen indeholder video, lys, lyd, skulptur og tekst.

BUG LAB

Er en sammenslutning af kunstnere der afsøger alternative måder at håndtere det arbejds- og præstationspres, der afføder ensomhed og i sin yderste konsekvens får folk fra alle dele af samfundet til at brænde ud og gå ned med stress. 

Det er et arbejdsfællesskab, der gør krav på et mere bæredygtigt og kollektivistisk arbejdsliv, der tør spejle livet som det er - ufærdigt, i proces og pissebesværligt. 

BUG LAB bruger humor, omsorg og vidensdeling som metode til at gentænke forholdet mellem arbejdsliv, værdi og trivsel.

BUGS

ALBERTE SPORK, ANNA CAROLINE KRISTENSEN, KAROLINE LEONORA SEIDELIN BANKE, LAURA HAGEN AAGAARD, SOPHIE LOUISE PEDERSEN

BUG BASEMENT er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond og Vesterbro Lokaludvalg.

Historien bag BUG OG BAG LAB

BUG forstås som det, der kommer imellem konceptet og den materielle virkelighed. Bugs er vira som forstyrrer, styrer og besætter. Den negative stemme i hovedet, som nedbryder dig. 

BUG BASEMENT er tredje performance installation under den længerevarende kunstneriske undersøgelse BUG, som begyndte i juli 2023 i Sverige. BUG eksperimenterer i forskellige formater - herunder performance installationer, zines, samtaler og læseklub. BUG’s projekter skabes kollektivt på tværs af kunstneriske, terapeutiske og akademiske fagligheder.

Kan en bug forstås som en aktivistisk figur? Kan buggen i systemet skabe nye narrativer og handlemuligheder gennem utopier og spekulative fiktioner?   

I BUG BASEMENT har teamcoachen Lærke Kuld faciliteret et forløb for de medvirkende kunsterne sideløbende med den kunstneriske proces. Forløbet med coachen havde til formål at udvikle værktøjer for  arbejdsrummet. BUG BASEMENT er et autobiografisk værk, som bruger materialet fra teamcoachforløbet samt fra de fem deltagende kunstneres praksisser. 

Praktisk

Tilmelding ikke nødvendig - kom som du er og gå som du vil. Prisen er donationsbaseret, og du kan betale med mobilepay eller kontant ved indgangen. Performanceinstallationen har åbent den 7. juni kl. 16-21. Basements bar vil være åben.

Om Basement residency

Basement åbner i foråret og sommeren 2024 dørene for en række residencies for fremadstormende kunstnere. I løbet af deres ophold får kunstnerne mulighed for at eksperimentere, udvikle nye værker og udforske alternative kunstneriske formater. Basement fungerer som en platform, hvor kreativitet kan udfolde sig frit, og hvor kunstnere kan dele deres arbejde med et nysgerrigt publikum. I løbet af hvert recidency får publikum mulighed for at deltage i en bred vifte af kunstneriske oplevelser, herunder workshops, paneldebatter og udstillinger.

Kontakt

Basement

Enghavevej 42

1674 København V
Del med